Süre:
2 Ay (48 Saat)
Gün ve Saat:
Cumartesi 10.00 – 17.00
Başlangıç Tarihi:
Program Dili:
Türkçe
Detaylı bilgi için:
0212 219 41 41 (Dahili: 1114 ve 1217)
Türkiye’de moda perakendesindeki firmalar verimliliklerini artırabilmek için global rekabeti anlayabilen, değişen tüketici davranışlarına hızlı cevap verebilen donanımlı yöneticilere ihtiyaç duyuyor.
Bu program, perakende yönetiminin temel bölümlerinden olan ‘Merchandising, Satın Alma ve Ürün Yönetimi’ konularının püf noktalarını uluslararası gelişmelerin ve güncel uygulamaların odağında katılımcılara aktarmayı amaçlar. Program sonunda, Türkiye moda perakende sektöründeki son uygulamalar ve trendlerine hakim olacak, iş hayatınızda kullanabileceğiniz global vizyon ve güncel bilgiler hakkında fikir sahibi olacaksınız.
- Perakende sektöründe güçlü bir teorik alt yapı kazanacak,
- Merchandising alanında uluslararası ve güncel uygulamalar hakkında bilgi sahibi olacak,
- Programda konuk olarak yer alan sektör profesyonellerinin deneyimlerinden faydalanacak ve sektöre dair geniş bir iletişim ağı oluşturabileceksiniz.
- Moda perakende ve tekstil sektöründe yer alan firmalarda veya ihracatçı tekstil firmalarında en az altı ay merchandising, satın alma ve planlama alanında çalışanlar.
Eğitimi tamamlayan kişiler perakende sektöründe, moda ve tekstil firmalarında aşağıdaki pozisyonlarda çalışabilirler.
- Merchandiser
- Ürün Yöneticisi
- Kategori Yöneticisi
- Koleksiyon Planlama Yöneticisi
- Marka Yöneticisi
Katılımcılar mülakatla seçilir.
Katılımcıların ürün yönetimi alanında en az altı ay sektör deneyimine sahip olmaları gerekir.
PROGRAM İÇERİĞİ
Moda perakende sektörünün genel yapısına, sektördeki gelişmeler ve tedarik süreçleri konularına güncel örneklerle değinilir. Bu modülde, yönetici adaylarının sektördeki güncel koşulları incelemesi ve tedarik sürecinin detaylarını kavraması hedeflenir.
- Perakende kavramı
- Sektörün işleyişi ve güncel koşullar
- İş modeli geliştirme
- Tüketici davranışları ve eğilimleri
- Tedarik süreci
Firmaların sektördeki rolü ve hedefleri doğrultusunda iş modeli seçimi, aksesuar ve ürün satın alması, online satın alma, tüketici analizleri konularına değinilir. Firmaların analizler ve doğru planlama ile doğru ürün karması yaratmaya ve verimliliklerini artırmalarına yönelik çalışmalar incelenir.
- Uluslararası pazarlarda moda perakende yönetimi
- Hedef doğrultusunda stratejik plan geliştirme
- Finansal planlama
- Ürün planlama
- Ürün satın alma
- Tedarik zinciri yönetimi
Moda perakendesinde merchandising süreçlerini oluşturan; ürün planlama, perakende matematiğinin yapı taşları, perakende yönetimi konularına değinilir. Merchandising çatısı altında birbiriyle bağlantılı tüm konular bir bütün oluşturacak şekilde teorik ve pratik olarak incelenir.
- Kritik yol haritası
- Tedarik edilen ürünün satış planı
- Perakendede yönetim
- Stok yönetimi
- Görsel ürün yönetimi