Merchandise ve range plan oluşturma, geçmiş ve gelecek trend analizleri, tema örgüsü yaratma, koleksiyon matematiği, mood board hazırlama ve yenilikçi fikir geliştirme tekniklerini öğrenerek doğru bir koleksiyon oluşturmak üzere gereken analiz ve planlama yöntemlerine hakim olacaksınız.
Süre:
2,5 ay (63 saat)
Gün ve Saat:
Pazar, 10:00-17:00
Başlangıç Tarihi:
Duyurulacaktır
Eğitim Şekli:
Fiziki
Instagram
Program Dili:
Türkçe
Detaylı bilgi için:
0212 219 41 41
Günümüzün perakende koşullarında yoğun rekabetle mücadele edebilmeleri için şirketlerin kusursuz bir planlama ile dönemsel hedeflerini belirlemeleri gerekmektedir. Merchandiser, satın almacı (buyer), planlama ekibi ve tasarımcılara yönelik bu programın amacı; moda trendlerini ve tüketici eğilimlerini göz önünde bulundurarak, hedef kitleye uygun ürün yelpazesinin yeterli çeşitlilikte belirlenebilmesini ve ürün tedarik sürecinin planlamaya uygun ilerleyerek zamanlama ve karlılık açısından verimli hale gelmesini sağlamaktır. Merchandise ve range plan oluşturma, geçmiş ve gelecek trend analizleri, tema örgüsü yaratma, koleksiyon matematiği, mood board hazırlama ve yenilikçi fikir geliştirme tekniklerinin öğretileceği bu programın sonunda, doğru bir koleksiyon oluşturmak üzere gereken analiz ve planlama yöntemlerine hakim olacak ve koleksiyon oluşturmanın inceliklerini kavrayacaksınız.
- Marka ve rakip analizi yapabilecek,
- Geçmiş sezon trendlerini analiz edebilecek; gelecek sezon trendlerini ise tahmin edebilecek,
- Veri analizini ve etkin planlama yöntemlerini öğrenecek,
- Görsel okuma ve yorumlama becerisi kazanacak,
- Koleksiyon oluşturarak, satış ve satın alma bütçeleri ışığında paralelinde planlayabileceksiniz.
Moda ve tekstil sektöründe yer alan perakende firmalarında aşağıdaki pozisyonlarda çalışan ve etkin planlama konusunda kendisini geliştirmek isteyenler.
- Merchandiser
- Buyer (Satın almacı)
- Moda tasarımcısı
Katılımcılar mülakatla seçilir.
PROGRAM İÇERİĞİ
Bu modülde marka ve tasarımcı koleksiyonlarının analizleri yapılarak, yeni pazarlar ve yeni tasarımcı koleksiyonları incelenir; trendlerin oluşumu, trendlerin tahmini ve takibi, gelecek sezon trendleri, inovatif yeni kavramlar, vitrin raporları ve mağazacılık üzerine son gelişmeler aktarılır.
Marka algısı, rakip analizi, tüketici davranışları ve perakende takviminin incelendiği bu modülde ayrıca; koleksiyon planlamanın temelini oluşturan finansal bütçe, merchandise plan, range plan ve line oluşturma anlatılacak diğer konu başlıkları arasındadır.
- Pazarı tanımak
- Marka ve tasarımcı analizleri
- Marka algısı
- Marka değerleri
- Rakip analizi
- Tüketici davranışları
- Trend, terminoloji ve moda kavramları
- Sezon trendleri
- Koleksiyonu yönlendiren perakende takvimi
- Merchandise plan
- Koleksiyonu etkileyen finansal koşulların analizi ve bütçe
- Dağıtım ve satışa yönelik stok ve fiyat planlanması
- Tedarik sürecinin planlanması
Bir koleksiyon fikrini tasarlamadan oluşturmaya kadar uzanan tema örgüsü, bilgi deposu oluşturma ve araştırma kaynakları, yenilikçi fikir geliştirme, koleksiyon matematiği, mood board hazırlama bu modülde öğretilecek başlıklardır. Ayrıca var olan merchandising plan ve satın alma bütçesi paralelinde ürünlerin seçilmesi, fiyatlandırılması, dağıtım ve satış tahminlerini belirlemek için kullanılan bir enstrüman olan Range’in derinliği, genişliği, fiyat yapısı ve değer/eder rasyosu detaylı olarak incelenecek ve katılımcılar program sonunda belirli bir hedef kitle ve tema doğrultusunda range plan oluşturarak mini bir koleksiyon hazırlayacaklardır.
- Hedeflenen yeni pazarların analizi
- Araştırma kaynakları ve bilgi deposu oluşturma
- İnovasyon
- İlhamdan koleksiyona hazırlık süreci
- Koleksiyon gelişimine yönelik kavramlar
- Koleksiyon yapısının ve dağılımının planlanması
- Koleksiyon matematiği
- Mood board oluşturma
- Tema örgüsü
- Range plan
Katılımcılar program sonunda belirli bir hedef kitle ve tema doğrultusunda range plan oluşturarak mini bir koleksiyon hazırlayacaklardır.