E-Ticaret ve Dijital Pazarlama | İstanbul Moda Akademisi
Eğitimler
 

E-Ticaret ve Dijital Pazarlama

Süre: 36 Saat (3 saat x 12 gün)

Gün ve Saat: Pazartesi-Çarşamba

18:30-21:30

Başlangıç Tarihi:12 Eylül 2022

Eğitim Tarihleri:

12, 14, 19, 21, 26, 28 Eylül 2022

3, 5, 10, 12, 17, 19 Ekim 2022

Bu eğitimde e-ticaretin tanımını, tarihçesini, gelişimini ve gelecek öngörülerini, trendleri öğrenirken başarılı marka örneklerinden ilhamla eski ve yeni projeleri ve yol haritalarını da göreceksiniz. Dijital dünyada varolmak neden önemli, doğru adımlar nasıl atılır, google dostu ve moda dokunuşlu görsel ve metinsel içerik üretimi nasıl yapılır detaylarıyla öğreneceksiniz.

Online hedefler nelere göre belirlenmeli, sosyal medya stratejisi nasıl örülmeli, hem görsel hem metinsel içerikler nasıl oluşturulmalı, organik ve reklam vererek nasıl yayılmalı, tüm medya ve içerik planlaması nasıl yapılmalı? Erişim ve etkileşim nasıl arttırılır? Gibi konulara da hakim olacaksınız.

Moda dokunuşunun önemi, çekim planlama, moda marka iş-birlikleri gibi konular da eğitimde önemli bir yer kaplıyor. Bu dokunuşun yanı sıra analiz edip ona göre yeni içerik oluşturmak ve hedefleme yapmak da. İçerik üretiminde hızlı ve dijital çözümler üreterek zaman ve mecra optimizasyonuna nasıl gidilir gibi konulara da hakim olacaksınız.

  • E-Ticarette-Marka için olmazsa olmazlar, marka evi oluşturma
  • Ürün Yerleştirme- Kategorizasyon ve sosyal medya entegrasyonu
  • E-Ticarette İletişim Dili-İçerik Planlama- İçeriğin hem web-sitesi hem sosyal mecralarda planlanması
  • Görsel Planlama ve Optimizasyon-Çekim ve içerik takvimi oluşturma, formatlar, çekimin yanı sıra influencer içerikleri ve planlaması
  • Site Haritası Oluşturma-İçerik Üretme(Metin & Video & Fotoğraf)
  • Planlama-Sürdürülebilirlik için olmazsa olmazlar
  • Dijital reklam - analiz ve yeniden hedefleme
  • WGSN ve diğer trendlere göre konumlama
  • Web 3.0 ve e-ticaret

PROGRAM İÇERİĞİ

Gerekli Malzemeler:

  • Bilgisayar ve internet bağlantısı
Egitmen: Bediz Yıldırım

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin İktisat Bölümü’nden 2004 yılında mezun olan Bediz Yıldırım, 2 senelik Finans Pazarlama kariyerinin ardından sektör değiştirerek OgilvyOne İstanbul’da kreatif dijital medya üzerine çalıştı. Vogue’un Türkiye’ye gelmesiyle birlikte 2010 yılında önce Multimedya Editörü, sonrasında da vogue.com Editörü olarak görevine devam etti. Bu esnada dergiye de yazılarıyla katkıda bulundu. 2014 Yılında Doğuş Yayın Grubu Dergileri’nin Dijital İçerik Pazarlama Müdürü görevine getirildikten sonra 2015 yılının sonunda  doğru Dergi Grubu’nun yeni markası Glamour için glamour.com Yayın Yönetmeni olarak çalışmaya başladı. Glamour Dergisi'nin Türkiye'deki  yayın hayatının son bulmasının akabinde ise 2016 yılının Kasım ayında Doğuş Yayın Grubu Dergileri Vogue & GQ & Miss Vogue) Dijital Projeler  müdürü görevine getirildi. 10 yıllık Doğuş Yayın Grubu kariyerinin ardından Şubat 2020'de Vogue ve GQ'nun başka bir yayın grubuna  devrolmasıyla birlikte kariyerinde bir değişiklik yapma kararı aldı. Mayıs 2020'de Calling Mag bünyesine Dijital Yayın ve Projeler Direktörü olarak dahil oldu. Eylül 2021’den beri de Turkuvaz Medya Grubu’nda Vogue, GQ, Harper’s Bazaar, Esquire, House Beautiful, Şamdan Plus dahil olmak üzere 19 derginin “Projeler Koordinatörü”. İstanbul Moda Akademisi'nde de Ocak 2015'ten beri yeni medya, dijital pazarlama ve e-ticaret üzerine farklı eğitimlerde eğitmen olarak yer alıyor.

 

İMA Eğitimlerine Başvurmak için Formumuzu Doldurun...