The Alternate: İMA’da Moda Tasarımında Kalıp ve Model Geliştirme Programı | İstanbul Moda Akademisi
 

İMA'da Yaşam

 

The Alternate: İMA’da Moda Tasarımında Kalıp ve Model Geliştirme Programı

Moda endüstrisinin, tasarım sürecinin bel kemiği olan kalıp çıkarma ve model geliştirme kuşkusuz ki sektörün en talep gören alanlarından biri. Dalında uzman pratisyenlerinin hayli zor bulunduğu alan  için İstanbul Moda Akademisi hem teknik hem de pratik anlamda sunduğu eğitim düsturuyla kapılarını açık tutmaya devam ediyor.

Profesyonelce hazırlanmış bir kalıp, tasarımı yapılmış bir ürünün serileştirilmesinde ve üretim sürecinin sonuçlandırılmasında elzem önem taşır. Bu bilinçle İMA’daki Moda Tasarımında Kalıp ve Model Geliştirme Programı, profesyonel bir modelist yetiştirmek üzere, endüstrinin ihtiyaçlarını anlayacaki yaratıcı sürecin çıktılarını realize edebilecek, yaratıcı çözümler üretebilecek ve teknik beceriler geliştirilebilecek bir program sunuyor. Kalıp ve uygulama alanlarının yanı sıra teknolojiyi etkin ve verimli kullanma olanağı sağlayan eğitim, tüm moda tasarım sürecini de katılımcıların kavramasını sağlıyor. Program tamamlandığında öğrenciler, CAD/CAM-Assist programını etkin olarak kullanabilir, kalıp teknikleri alanındaki becerilerini ilerletmiş, bilgisayarda kalıp çıkarmayı öğrenmiş, model çözümleme için gerekli teknik bilgileri edinmiş, teknik föyleri anlama ve etkin biçimde yorumlama becerisi kazanmış, numune dikme ve provasını yapabilme becerisi kazanmış olurlar.

Kariyerinin ilk adımlarını atarken de öğrencilerini yalnız bırakmayan İMA 2013-14 eğitim yılında firmaların kıymetli destekleriyle oluşturulan havuzla, toplam 8 Meslek Lisesi mezunu öğrenciyi Moda Tasarımında Kalıp ve Model Geliştirme Programı’ndan mezun ederek, meslek sahibi yaptı. Kalıp çıkarmadan dikişe,  3D çizimden prova tekniklerine kadar tüm modelistlik mesleğini her yönüyle ele alan programın ilk mezunları Koton, İpekyol, Adil Işık, Astaş, Maviiş gibi Türkiye’nin önde gelen moda ve tekstil firmalarında stajlarını gerçekleştirdiler.