
Satın alma, moda fotoğrafçılığı, moda tasarımı, moda yönetimi ya da styling… Moda sektörüyle alakalı her alanda sunduğu eğitimlerle İMA, moda sahnesine adım atmak isteyenler için hazırlıklarını tamamladı. Müstakbel moda çalışanları için Şubat ayının karar ve yeni başlangıçlar vaad ettiğinin haberini verelim!
Merchandising ve satın alma konularında uluslararası standartlardaki uygulamaların ve trendlerin Türkiye moda perakende sektöründeki yansımalarının aktarıldığı Moda Perakendesinde Merchandising ve Satın Alma için kayıt zamanını gösteren Şubat ayında, ürün yönetimi, tedarik süreçleri, planlama, global moda perakendesi alanındaki yenilikler ve gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak için gereken adımı atabilirsiniz. Ya da sektörün artistik taraflarından birine yönelip kameranın arkasına geçebilir, teknik, ışık, set, konsept, model, saç, makyaj ve mekan seçiminden oluşan moda fotoğrafçılığının tüm detaylarına hakim olabilirsiniz. O halde 8 Şubat’a kadar İstanbul Moda Akademisinde olmanız gerekiyor. Ardından deklanşöre basmaya başlayabilirsiniz.
Yaratıcı tarafına güvenenler içinse milat, 22 Şubat… Moda Tasarımına Giriş programıyla tasarım dünyası hakkında bilgi edinmek isteyenler ve yaratıcı yönünü geliştirerek, süreçleri keşfetmek için ilk ve en önemli adımı atabilirsiniz. 11 Şubat’ta ilk deersi yapılacak Moda Yönetimi Programı, moda genel kültürü, moda pazarlaması, iletişimi ve marka yönetimi üzerine odaklanıyor. Sektörün öncü firmalarıyla gerçekleştirilen proje bazlı işbirlikleri sayesinde katılımcılar, endüstriyle bir araya gelme, bilgilerini sektörün gerçek dinamikleriyle birleştirme ve network oluşturma imkanı buluyor. Son kayıt tarihi 1 Şubat olan Styling Programı ise, modaya ve modada imaj yaratma alanına ilgi duyanlara, stilist veya stil danışmanı olmayı hedefleyenlere ve styling konusunda kendini geliştirmek isteyen katılımcılara, görsel dünyanın kapılarını açıyor. Editoryal styling, reklam stylingi, still life styling, imaj ve stil danışmanlığı gibi styling’in alt başlıklarının ve moda-medya genel kültürü, dergi ve okur profil analizi, giysilerdeki sembolik anlamlar ve temel fotoğrafçılık ilkeleri konularının işlendiği editoryal bir moda çekimiyle son bluyor ve sektörün öncü firmalarının ürün desteği verdiği bu çekimlerde katılımcılar, styling uygulamalarını gerçekleştirmelerinin yanı sıra, moda fotoğrafçılarıyla birlikte çalışma prensiplerini öğrenme imkanı buluyorlar.
8 Şubat’ta başlayacak olan Görsel Mağazacılık ve Vitrin Tasarımı Programında, mağaza içi düzenleme ve vitrin tasarımı konularında uygulamalı projeler gerçekleştirilerek; katılımcıların, görselliğin markanın imajına yönelik altyapılarını geliştrmeleri hedefleniyor. Eğitim boyunca, sektör işbirlikleriyle gerçekleşen mağaza içi uygulamaları da işin pratik kısmı….
Benim için ‘deri’nin yeri başka diyenleri ise, Deri Ayakkabı ve Aksesuar Tasarımı Diploma Programı’na alalım. Uygulamalı projelerle desteklenen programda, sektörden ve London College of Fashion’dan gelen ziyaretçi eğitmenler ve konuşmacılar da yer alıyor. Eğitim süresince öğrenciler, deri ayakkabı ve aksesuar ürünlerini araştırma yöntemlerinden başlayarak, tasarlayacağı ürünü ile ilgili kitleyi anlar, kullanacağı malzeme ve teknolojiyi tanıyarak tasarım sürecine entegre eder.
‘Dijital’, markaların eli ayağı olmuşken, moda da dijital dünyadan bağımsız düşünülemez elbette. Geleneksel pazarlama alanında tecrübeli olup, dijital pazarlamaya ilgi duyan sektör çalışanları ile, moda perakende sektöründe yerini almış ve günümüz trendleri doğrultusunda dijital pazarlamayı da öğrenmek isteyen tasarımcılar ve firma sahiplerinin dahil olabileceği Modada Dijital Pazarlam Programı’nın başlangı. tarihi 15 Şubat…
Kararınızı verdiyseniz yapmanız gerekeni biliyorsunuz. Malum, Şubat’ta İMA’da öğreneceğiniz çok şey var.