Süre:
2,5 ay (174 Saat)
Gün ve Saat:
Pazartesi, Çarşamba ve Cuma, 10.00 – 17.00
Başlangıç Tarihi:
20 Kasım 2023
Program Dili:
Türkçe
Detaylı bilgi için:
0212 219 41 41
Birbirinden farklı tasarımların ve yaratıcı fikirlerin her gün ortaya çıktığı, dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan ve rekabet koşullarının gittikçe zorlaştığı moda dünyasında şirketlerin daha etkin yönetilmesi gerekliliği ortaya çıkıyor.
Moda yönetimi Master Class programı, moda endüstrisini, marka yönetiminin genel geçer kurallarıyla bir araya getiriyor. Katılımcılar, pazarlama, iletişim ve satın almanın inceliklerini de öğrenerek yönetim becerilerini 360 bir bakış açısıyla elde ederken; günümüzün dijital pazarlama iletişimi mecraları, Influencer pazarlaması gibi yeni pazarlama yöntemleri, markaların giderek daha fazla önem verdiği sürdürülebilir moda gibi kavramlar da mercek altına alınıyor.
İstanbul’un mimari, sosyo-kültürel zenginliği ve Nişantaşı’nın tasarım ve moda dolu atmosferinin de katkılarıyla, katılımcıların “kreatif ve tasarım odaklı düşünme” yönlerinin de geliştirilmesi amaçlanıyor.
Projeler, uygulamalar ve sektör ziyaretleriyle zenginleştirilen programda katılımcıların hem analitik hem de yaratıcı bir bakış açısı kazanmaları hedefleniyor. Sektör ve mağaza ziyaretleri, alanında uzman konuk konuşmacılar ve projelerle katılımcılar uygulamalı olarak yönetim becerilerini geliştirirken, program özelinde oluşturulan “Moda Konseyi” ile iletişim ağlarını da genişletme imkanına sahip oluyorlar.
Program sonunda “Etkili İletişim” başlığı altındaki eğitim destekleri ve firma buluşmalarıyla, katılımcıların kariyer yolculuklarına başlangıç yapılıyor.
- Teorik bilgiler, detaylı okumalar ve uygulamalarla moda genel kültürü ve hazır giyim endüstrisi hakkında donanımlı bir bilgiye sahip olacak,
- Pazarlama ve marka yönetimine moda ve tasarım odaklı bakış açısı kazanacak,
- Yönetim ve pazarlama alanındaki son gelişmeler ve güncel uygulamalar hakkında bilgi sahibi olacak,
- Ürün planlamasından yönetimine kadar moda perakendesi ve tedarik zinciri süreçlerine hakim olacak,
- Pazarlama, yönetim, tedarik zinciri ve perakendedeki teknoloji ve dijitalleşmeye dair yenilikleri öğrenecek,
- Sektör projeleri ile iş hayatında kullanabilecek bir referansa sahip olacak,
- Case study çalışmaları ile çözüm odaklı bakış açısı geliştirecek,
- Eğitmen kadrosu, moda konseyi, tasarımcı ziyaretleri ve projeler ile sektöre dair geniş bir iletişim ağı oluştururken, gerçek hayattan tecrübeleri ilk ağızdan dinleme şansını yakalayacaksınız.
- Moda sektöründe yönetim alanında kariyer hedefleyenler
- Kendi moda markasını yaratmak isteyenler
- Moda sektörünün farklı alanlarında çalışıp kendisini geliştirmek isteyenler.
Moda ve tekstil sektöründe yer alan perakende firmalarında, marka distribütörlüğü yapan şirketlerde, çoklu marka alımı yapan zincir mağaza kuruluşlarında marka, pazarlama ve perakende alanlarında çalışabilirsiniz:
- Marka Yöneticisi
- Pazarlama ve İletişim Yöneticisi
- Kategori Yöneticisi
- Mağaza Yöneticisi
- Moda Girişimcisi
Katılımcılar mülakatla seçilir.
Katılımcıların en az lisans öğrencisi veya mezunu olmaları gerekir.
PROGRAM İÇERİĞİ
Modanın tarihsel gelişiminden başlayarak, moda alanındaki etkin kişiler, moda markaları, güncel moda haberleri, moda takvimi, moda etkinlikleri, moda haftaları ve başkentleri, trend takibi ve analizi gibi bilgilerin yanında temel kumaş bilgisi ve sürdürülebilir moda kavramlarının aktarıldığı bu modülde katılımcılara ayrıca moda sektörünün genel işleyişi ve online / offline modada stratejik gelişmeler hakkında bilgi verilir.
- Moda ve hazır giyimin tarihi ve gelişimi
- Modanın kilit oyuncuları
- Moda ve hazır giyim sektörünün işleyişi
- Moda takvimi ve etkinlikler
- Moda haftaları ve moda başkentleri
- Trend takibi ve analizi
- Eko, etik ve sürdürülebilir moda kavramları
- Temel kumaş bilgisi
- Online ve offline modada stratejik gelişmeler
Bu modülde, marka kavramı, hedef kitle, SWOT analizi gibi konular işlenir, globalden ve Türkiye’den başarılı marka stratejileri vaka çalışmaları, marka hikayeleri ve uygulamalarla incelenir.
- Marka kavramı ve yönetimi
- Modada marka olmak ve marka değeri yaratmak
- Güncel marka anlayışı ve uygulamaları
- Marka kimliği geliştirme ve konumlandırma, SWOT analizi
- Güçlü global markaların başlıca özellikleri
- Lüks marka yönetimi
- Kreatif ve tasarım odaklı düşünme
- Moda girişimciliği ve markalaşma
Bu modülde modada pazarlama kavramı, pazarlama iletişimi mecraları, pazarlamada güncel kavramlar detaylıca incelenir.
- Moda pazarlamasının temelleri
- Pazarlama planı oluşturma, marketing mix
- Pazarlamada yeni akımlar (green marketing, subscription marketing, content marketing, neuro marketing)
- Modada tüketici davranışları
- Pazar, trend araştırması ve segmentasyon
- Rekabet analizini anlamak
- Deneyim tasarımı
- Görsel mağazacılığın temelleri
- Dijital moda pazarlaması
- Sosyal medya yönetimi
- Influencer pazarlaması
- Moda PR'ı
Koleksiyonun planlama ve oluşum aşamaları, tedarik zinciri, moda perakendesinin yapı taşları, günümüz perakende sektörü, perakendede deneyimsel pazarlama, ürün planlaması ve yurt dışı pazarlara açılma ile ilgili konular bu modülde işlenir.
- Koleksiyonun oluşum hikayesi
- Kritik yol haritası
- Üretim planlama ve kontrol
- Lojistik ve depo yönetimi
- Moda perakendesinin yapı taşları
- Perakende sektörünün gelişimi ve moda perakendesinde iş modelleri
- Perakende matematiği ve KPI’lar
- Moda perakendesinde etkin satış stratejiler
- Uluslararası pazarlarda moda perakendesi yönetimi
- CRM müşteri ilişkileri yönetimi
Marka yöneticileri, moda tasarımcıları, moda girişimcileri, moda fotoğrafçıları, stylist ve influencer’lardan oluşan geniş konuk konuşmacı portföyü sayesinde katılımcılar sektör tecrübelerini ilk ağızdan dinleme şansını elde ederler, sektör profesyonelleriyle birebir iletişimde olarak sorularına cevap bulma fırsatı yakalarlar.
Başarılı moda tasarımcılarının ofislerine yapılan ziyaretlerle, Türkiye’de modaya yön veren isimlerin çalışma alanları ve metotları incelenir, tasarım bakış açısı, yaratım, üretim, dağıtım süreçleriyle başlayan ve Moda Haftalarına uzanan yolculuk tasarımcının ağzından aktarılır.
Seçilen bir alışveriş merkezine eğitmen eşliğinde ziyaret düzenlenir. Farklı segmentlerdeki markalar mercek altına alınır. Ardından incelenen markalar üzerinden marka kimlik ve analiz çalışması yapılır.
Moda Yönetimi programları özelinde, firma yöneticileri, başarılı yeni nesil moda girişimcileri, influencer, stylist ve fotoğrafçılardan oluşturulan geniş moda konseyi ile katılımcılar, Türkiye’de sektöre yön veren önemli isimlerle tanışma imkanına sahip olurlar, iletişim ağlarını genişletme ve onlarla fikir alışverişi yapma şansını yakalarlar.
Program bir sektör projesi ile tamamlanır. Uluslararası ya da yerel bir moda markası ile gerçekleştirilen bu projede katılımcılar sektöre dair gerçek bir fikri geliştirme, sorunu çözümleme, yeni bir fikir oluşturma imkânı bulurlar; grup çalışması yetkinlikleri geliştirir ve böylelikle simülasyon projelerden daha efektif ve daha öğretici bir deneyim yaşarlar.
Katılımcılar İMA aracılığıyla, önemli moda etkinliklerine katılma ve İMA’nın sunduğu ekstra imkanları elde etme şansı yakalarlar.
- İletişim ve kariyer workshopları
- Seçmeli kısa eğitimler
- WGSN trend seminerine katılım
- TGSD konferansına katılım hakkı
- FWI New Gen Defilesine katılım
Eğitim sonunda, katılımcılara etkili CV hazırlama ve etkili iletişim ve liderlik konularında eğitimler verilir. Düzenlenen firma buluşma günleriyle, katılımcılar önemli firmalarla bir araya gelerek, kendilerini tanıtma imkanı yakalarlar.