İplik ve Kumaş Teknolojisi | İstanbul Moda Akademisi
Eğitimler
 

İplik ve Kumaş Teknolojisi

Süre: 30 Saat (6 saat x 5 gün)

Gün ve Saat: Cumartesi

10:00-17:00

Başlangıç Tarihi: 28 Mayıs 2022

Eğitim Tarihleri:

28 Mayıs 2022

4,11,18,25 Haziran 2022

Eğitim Şekli: Fiziki (Deniz Sarrafi’nin 6 saatlik dersi, online gerçekleşecektir.)

Analitik düşünme yeteneği bugün hangi sektörde çalışırsak çalışalım kariyer merdivenlerini hızlıca tırmanabilmek için sahip olmamız gereken bir olmazsa olmazdır. Tekstil sektörünün birbirinden farklı branşlarında çalışıyor olsanız dahi bu sektördeki herkes ile ortak olan noktanız kullandığınız hammaddeler olacaktır. Bu hammaddeler ile ilgili kalıplaşmış bilgiler her gün gelişen tekstil sektörü için artık yeterli değildir. Sahip olduğumuz bilgileri güncellememiz ve artık bu bilgiler ile karşımıza çıkabilecek yeni ürünler hakkında analitik düşünerek neden-sonuç ilişkilerini kurabilmemiz, Arge faaliyetleri için gerekli olan tüm altyapı süreçlerini oluşturabilmemiz, aktif olarak kullandığımız bir ürünü işletme süreçlerimiz içinde nasıl daha verimli olarak kullanabileceğimiz ve istenilmesi durumunda sektörel değişikliklerde gerekli temel bilgi düzeylerini bu eğitim ile elde edeceğiz.

PROGRAM İÇERİĞİ

  • Programların Genel tanıtımı ve Temel Lif Bilgisi, Liflerin Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
  • İplikçilik Bilgisi (Doğal Lif İplikçiliği ve Sentetik Lif İplikçiliğine Giriş), Pamuk İplikçiliğinin Tüm Süreçlerinin İncelenmesi, Yün İplikçiliğine Giriş, Sentetik İplikçiliğe Giriş, İplik Numaralarının Tayini ve Sektörde Nasıl Kullanıldığının Örneklendirilmesi. Fiziki ve Kimyasal Testler İle İplik Karışımının Tespiti
  • Dokuma Kumaş Nedir? Dokuma Kumaş Üretimi İçin Kullanılan Temel Örgüler ve Bu Örgülerin Kumaş Yapısına Kazandırdığı Özellikler. Dokuma Kumaş Analizinin Yapılması ve Örgü Raporlarının Oluşturulması. İncelemek İstediğimiz Dokuma Kumaşın Fiziki Muayenesi ile Ne Tür Bir Kumaş Olduğuna Karar Verebilmek.
  • Kalite Kontrol, Kumaş Hataları ve Bu Hataların Nihai Ürüne Etkisi, Yıkama ve Bakım Etiketlerinin Kullanım Amaçları, Kumaş Seçimi ve Kullanımının Renk Konusundan İncelenmesi.
  • Örme Kumaşlar / Triko ve Temel Örgüler (online)
  • Boya/Apre/ Parça Baskı - Kimyasal ve Mekanik Bitim İşlemleri
Egitmen: Mustafa Erol Kazancı

Mustafa Erol Kazancı, lisansını Afyon Kocatepe Üniversitesi Tekstil Mühendisliği dalında tamamladı. Gheorghe Asachi Technical University of Laşi’de Tekstil ve Deri teknolojileri üzerine 1 sene eğitim aldı. Halen İstanbul Bilgi üniversitesi e-MBA eğitimine devam ediyor. Profesyonel kariyerine 2009 yılında Ormoteks Giyim Sanayi A.Ş.’de Merchandiser olarak başlayan Mustafa Erol Kazancı, bu süreç içerisinde Satış ve Satın Alma konusunda çalışmış olup son olarak 2016 yılında Araştırma ve Geliştirme Yöneticisi görevinden ayrılıp ortağı Gökhan Gök ile birlikte kendi firması olan Must Go İç ve Dış Tic. Ltd. Şti’yi kurdu. Firmasında dünyanın büyük markaları ve üretici firmaları için baskı konusunda ürün geliştirme, ihracat ve parça baskı uygulama işlemi yapıyor. 2018 yılında Güney Afrika’da açtıkları firmaları Must Go 2 ile de bu kıtadaki tekstil firmalarına, tekstil boya ve hammaddeleri satışı, tekstil makineleri satışı, baskı uygulamaları eğitimi ile optimizasyon, verimlilik, inovasyon, dijital endüstri 4.0 konularında danışmanlık hizmetleri veriyor. Ayrıca gönüllü olarak çeşitli üniversiteler için tasarım ve endüstriyel maliyet konularında öğrencilere danışmanlık yapıyor.

 

İMA Eğitimlerine Başvurmak için Formumuzu Doldurun...